GLATKE I RELJEFNE ROLE I VREĆICE IZRAĐENE OD VRHUNSKOG FOLIJE;
VIŠESLOJNI FOLIJE RAZLIČITIH NAMJENA

VAKUUMSKE VREĆICE ZA SKLADIŠTENJE I
SOUS-VIDE KUHANJE

VAKUMSKI STROJEVI SA VANJSKOM ASPIRACIJOM, STOLNI KOMORNI STROJEVI ZA VAKUM PAKIRANJE; STROJ ZA VAKUUMSKO PAKIRANJE S POKLOPACIMA OD PLEKSIGLASA NA KOTAČIMA:
INDUSTRIJSKI SEKTOR.KOMORNI VAKUMSKI STROJ; KUHALO ZA SOUS-VIDE ; TERMO-ZATVARAČI LADICA.;GENERATOR OZONA;BRZI RAŠLAĐIVAČ

STROJEVI ZA VAKUMSKO PAKIRANJE I GASTRONOMSKA OPREMA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I TEHNOLOGIJA PAKIRANJA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I AUTMATSKE LINIJE ZA PAKIRANJE; MULTITUBE STROJEVI - ZA STICK PACK; UPA RAPID MAŠINE- RAZLIČITE VRSTE VREĆICA; UPA - PAKIRANJE U SACHET VREĆICE; POLUAUTOMATSKI STROJEVI ZA PAKIRANJE; SUSTAVI KODIRANJA I PRIJENOSA, BAZE PODATAKA, GRAVIRANJE

Back
Next

Svijet kuhanja

Ambalaža ima temeljnu zadaću: održati svježinu proizvoda i što je duže moguće, bez promjene okusa, izgleda ili organoleptičkih svojstava. Kako bi se usporilo ili zaustavilo prirodno kvarenje hrane, već zapakirani proizvodi moraju proći odgovarajuće termičke procese. Najčešći su pasterizacija, sterilizacija i kuhanje u vakuumu.

Naša linija folija otpornih na toplinu izdržava različite temperature, do maksimalno 121°.

 

Vrste vakuumskih vrećica za kuhanje:

 

GLATKE / RAVNE VAKUUMSKE VREĆICE ZA KUHANJE

RELJEFNE / KANALNE VAKUUMSKE VREĆICE ZA KUHANJE

KUHANJE PUTEM RELJEFNIH / KANALNIH ROLA

 

.*121°C 30 minuta u termostatskim kupkama, parnim pećnicama ili vodenoj kupelji.

 

Sous-vide kuhanje

Sous-vide kuhanje u DORA-PAK vakum vrećama za kuhanje omogućuje intenziviranje svih okusa, mirisa i boja, istovremeno čuvajući organoleptička i nutritivna svojstva.
Prednosti:

1. Značajno smanjenje gubitka težine hrane (povećava prinos sirovina).
2. Sačuvajte mjerač vremena u kuhinji jer nema potrebe da vas ometaju tijekom procesa kuhanja.
3. Očuvanje nutritivnih svojstava hrane, uz manji gubitak vitamina i soli, kao i minerala.
4. Značajno povećanje mekoće i prepoznatljivih okusa hrane.
5. Mogućnost kuhanja nekoliko različitih vrsta prehrambenih proizvoda (pakiranih i zatvorenih vrećica) u isto vrijeme.

Pasterizacija

U procesu pasterizacije, zapakirani proizvod podliježe maksimalnoj temperaturi od 85 °C tijekom unaprijed određenog vremena. To je zato što što je temperatura viša, hrana više gubi važne hranjive tvari. Pasterizacija produžava rok trajanja hrane, eliminirajući većinu termolabilnih patogenih mikroorganizama kao što su kvasci ili plijesni.

Sterilizacija

Sterilizacija je najsnažniji proces među onima koji se temelje na temperaturi, a koristi se prije svega za proizvode kao što su repa, kukuruz u klipu, krumpir ili veganska hrana s produljenim rokom trajanja. Maksimalna temperatura, počevši od 121 ° C, eliminira sve vrste patogenih mikroorganizama. Visoke temperature ne sprječavaju mogućnost tiska na film. Doista, da bismo zadovoljili posebne potrebe, koristimo posebne tinte specifične strukture. Oni sprječavaju pojavu sjenčanja i curenja nakon tretmana i, osim toga, poboljšavaju estetski izgled folije, čineći ga još atraktivnijim.
Svijet kuhanja
Doravac BFC su vrećice za vakuumiranje proizvedene korištenjem 11-slojnih PA/PE koekstrudiranih i OPA/CPP laminata prikladnih za termičke obrade do 121°C.

Ove inovativne vrećice idealne su za:

- primjene pasterizacije (do 85°C) do 46 sati

- kuhanje / sous-vide (do 65°C)

- dugo kuhanje (do 100°C) do 16 sati

- sterilizacija (do 121°C) do 4 sata

- kuhanje u mikrovalnoj pećnici (do 900 W, do 8 minuta)

Osim izvrsne prozirnosti i sjaja, ove vrećice su vrlo otporne na probijanje i zahvaljujući unutarnjem sloju metalocena, imaju izvrsna svojstva brtvljenja kako bi se osiguralo sigurno vakuumsko brtvljenje. Ove karakteristike čine Doravac BFC idealnom vrećicom za sve vrste kuhanja.

Od ekstrudiranih filmova do gotovih vrećica - Ovo je prava vertikalna integracija

DORA-PAK jamči potpunu kontrolu procesa proizvodnje Doravac BFC vrećica, od ekstruzije filma do obrade vrećica. To znači: osigurati korištenje visokokvalitetnih sirovina i proizvodnih procesa koji uvijek jamče maksimalnu higijenu i poštivanje strogih sigurnosnih protokola.


Vrećice za kuhanje, pasterizaciju i sterilizaciju - Doravac BFC® ; Doravac EB BFC®; Doravac EB BFC® u rolama

Ove posebne vakuumske vrećice koriste se za meso i druge proizvode, koji moraju ići na kuhanje. Pripremljeni, komadi mesa i drugih proizvoda kuhani u vrećici, kako ne bi izgubili na težini i ne bi došlo do gubitka sokova i okusa tijekom postupka.

Sous vide je profesionalna metoda kuhanja koja uključuje plastične vrećice i barijeru zaštitu od kisika i preciznu kontrolu temperature kako bi se smanjila oksidacija i produžio vijek trajanja pripremljene hrane, potpuno eliminira ili smanjuje kontakt s aerobnim bakterijama.Rezultira konačni proizvod vrhunske teksture , poboljšanog okusa i boljih organoleptičkih svojstava. Jednom riječju ovaj način pripreme hrane, osigurava sigurnost hrane i operativne pogodnosti Sous-vide u svakom restoranu i okolici.
Osim smanjenog gubitka proizvoda, otkriće da su organoleptičke karakteristike znatno poboljšane. Plastični film čini barijeru koja sprječava gubitak okusa isparavanjem ketona i niske temperature do minimalnog razaranja strukture proteina, očuvanja prirodne teksture.

Sous vide tehnologija prigrlila je proizvodnju prehrambenih tvrtki. Ali čak i boljim širenjem i manjim opsegom, u restoranima i hotelima, uglavnom za proizvodnju komponenti za obroke kontinuirane unutarnje uporabe.

Mogu biti različitog sastava od koekstrudiranih materijala, kao i laminiranih, a nudimo ravne i reljefne vakuum vrećice za temperaturni raspon do 121 Celzijev stupanj, namijenjene kuhanju i djelomičnoj pasterizaciji.


Po posebnoj narudžbi moguće su i laminirane vrećice, dizajnirano za kuhanje ili duboko zamrzavanje s temperaturnim rasponom od -40 do +125 °C.
Najčešće se koriste za gotova jela i vojna jela spremna za pripremu u toploj vodi.

Galerija slika i proizvoda

DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Vijesti i ažuriranja

Predbilježite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti DORA-PAK d.o.o.
Predbilježba

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se izvode na osobnim podacima, bilo automatizirani ili neautomatizirani, kao što su prikupljanje, snimanje, organiziranje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, pregled, korištenje, otkrivanje, prijenos, širenje ili objavljivanje na drugi način dostupno, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

Politika se odnosi na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na:  http://data.europa.eu/eli / reg / 2016/679 / oj 

Napravljeno sa
od strane tvrtke DORA-PAK d.o.o. Tim za izradu.