GLATKE I RELJEFNE ROLE I VREĆICE IZRAĐENE OD VRHUNSKOG FOLIJE;
VIŠESLOJNI FOLIJE RAZLIČITIH NAMJENA

VAKUUMSKE VREĆICE ZA SKLADIŠTENJE I
SOUS-VIDE KUHANJE

VAKUMSKI STROJEVI SA VANJSKOM ASPIRACIJOM, STOLNI KOMORNI STROJEVI ZA VAKUM PAKIRANJE; STROJ ZA VAKUUMSKO PAKIRANJE S POKLOPACIMA OD PLEKSIGLASA NA KOTAČIMA:
INDUSTRIJSKI SEKTOR.KOMORNI VAKUMSKI STROJ; KUHALO ZA SOUS-VIDE ; TERMO-ZATVARAČI LADICA.;GENERATOR OZONA;BRZI RAŠLAĐIVAČ

STROJEVI ZA VAKUMSKO PAKIRANJE I GASTRONOMSKA OPREMA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I TEHNOLOGIJA PAKIRANJA

STROJEVI ZA PAKIRANJE I AUTMATSKE LINIJE ZA PAKIRANJE; MULTITUBE STROJEVI - ZA STICK PACK; UPA RAPID MAŠINE- RAZLIČITE VRSTE VREĆICA; UPA - PAKIRANJE U SACHET VREĆICE; POLUAUTOMATSKI STROJEVI ZA PAKIRANJE; SUSTAVI KODIRANJA I PRIJENOSA, BAZE PODATAKA, GRAVIRANJE

Back
Next

Sterilizacija

 

Primjena
Sterilizacija

Sterilizacija se odnosi na bilo koji proces koji uklanja, ubija ili deaktivira sve oblike života (posebno se odnosi na mikroorganizme kao što su gljive, bakterije, spore, jednostanični eukariotski organizmi kao što je Plasmodium, itd.) i druge biološke agense poput priona prisutnih u određenom površina, predmet ili tekućina, na primjer hrana ili biološki medij. Sterilizacija se može postići na različite načine, uključujući toplinu, kemikalije, zračenje, visoki tlak i filtraciju. Sterilizacija se razlikuje od dezinfekcije, sanitizacije i pasterizacije po tome što te metode smanjuju, a ne eliminiraju sve oblike života i prisutne biološke agense. Nakon sterilizacije, predmet se naziva sterilnim ili aseptičnim. (https://en.wikipedia.org/wiki/Sterilization_(microbiology))

Sustav za sterilizaciju materijala
Dezinfekcija ili sterilizacija ozonom preporuča se za restorane, pizzerije, tratorije, pubove, vinske kuće, blagovaonice i sve profesionalne usluge prehrane općenito.
Ozon se preporučuje za dezinfekciju površina, zidova, komada namještaja, predmeta i tkanina, kao što su tepisi, zavjese, jastuci, kauči.
U kuhinji i u smočnici ozon smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije hrane i olakšava čuvanje hrane, jer blokira razmnožavanje bakterija i plijesni, usporavajući kvarenje hrane.

U aseptičnim sustavima pakiranja materijali za pakiranje steriliziraju se različitim metodama kako bi se ubili mikroorganizmi sadržani u pakiranju tijekom oblikovanja i transporta kroz stroj prije punjenja. Prikupljeni su i prezentirani eksperimentalni podaci kao i teorijski rezultati višegodišnjih istraživanja u području metoda sterilizacije za učinkovitu inaktivaciju mikroorganizama na površinama aseptičnog ambalažnog materijala kako bi se izabrala prava sterilizacija u prehrambenoj industriji za uspješnu operacija. Vodikov peroksid, s koncentracijama do 30%, temperaturama do 80°C i kontaktnim vremenom do 15 s, sa ili bez sredstva za vlaženje, pokazao se uspješnim za inline aseptičko pakiranje. Konačni proizvod ne smije sadržavati više od 0,5 ppm H2O2. Ekonomska razmatranja i neujednačena isporuka doze u unaprijed oblikovane spremnike inhibiraju komercijalno usvajanje sterilizacije ionizirajućim zračenjem u skladu s aseptičnim sustavima pakiranja.

DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Vijesti i ažuriranja

Predbilježite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti DORA-PAK d.o.o.
Predbilježba

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se izvode na osobnim podacima, bilo automatizirani ili neautomatizirani, kao što su prikupljanje, snimanje, organiziranje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, pregled, korištenje, otkrivanje, prijenos, širenje ili objavljivanje na drugi način dostupno, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

 

Politika se odnosi na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na:  http://data.europa.eu/eli / reg / 2016/679 / oj 

Napravljeno sa
od strane tvrtke DORA-PAK d.o.o. Tim za izradu.