Prilagodba i odabir pakiranja

Prilagođavanje i odabir materijala za pakiranje ovisi o nekoliko parametara, kao i odabiru potrebne ambalaže. Najčešće spominjemo mnoge druge čimbenike, povezane s pakiranjem prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Dakle, i ovdje se susrećemo s problemom diferencijacije i izbora tehnologije pakiranja. Pokušat ćemo pojednostaviti i prilagoditi ove podjele, a neke od njih su:

1. Kartonske kutije

2. Kutije od valovitog kartona

3. Plastične kutije

4. Krute kutije

5. Ambalaža od iverice

6. Polivalentne  vrećice

7. Vrećice višeslojne

8. Kartonske posude/ladice

9. Plastične posude/ladice,

10. Limenke, itd ....

 

U skladu s prirodom naše proizvodnje i ponude ambalažnih materijala, te strojeva za vakuumsko pakiranje, kao i strojeva za tzv. generalno pakiranje i potpuno automatiziranih linija za pakiranje s elementima konačne logistike, osvrnut ćemo se na pojedine elemente i postupke u ovom procesu.

 

 

Naša uloga u definiranju ambalažnih materijala
Polivalentne vrećice
Polivalentna vrećica, također poznata kao vrećica ili plastična vrećica, izrađena je od fleksibilne, tanke tkanine ili od od plastičnih folija. To je jedna od uobičajenih vrsta ambalaže i može nositi širok raspon proizvoda, uključujući prehrambene proizvode, cvijeće, otpad, kemikalije, časopise i tako dalje.

Polivalentne vrećice su izdržljive, a lagane, za višekratnu upotrebu i fleksibilne. Budući da su polivalentne vrećice strukturno jednostavne za izradu, mogu se u potpunosti prilagoditi dizajnom, stilom i veličinama, ali i dalje ostaju isplative. Recikliranje plastike moguće je i s polivalentnim vrećicama, ovisno o konstrukciji. Većina polivalentnih vrećica izrađena je sa sigurnosnim značajkama, pričvrsnim trakama, rupama za vješanje i ručkama za nošenje kako bi se osiguralo da su proizvodi dobro osigurani i vizualno privlačni kupcu.

Višeslojne vrećice
Višeslojne vrećice obično se mogu vidjeti u većini pakiranja kave i čaja. Zašto? Održava proizvode postojanima kako bi održao okus, štiti ih od ulaska bakterija i pomaže u produljenju roka trajanja. Osim hrane, višeslojne vrećice upotrebljavaju se i za pakiranje posteljine i odjevnih proizvoda. Postupak uključuje uklanjanje kisika iz vrećice kako bi tkanina bila čvrsta i sigurna kako bi se spriječio rast gljivica i drugih bakterija. Orašasti plodovi, žitarice, dimljena riba, sir i suhomesnati proizvodi također su pakirani u višeslojnim vrećicama kako bi se spriječilo kvarenje

Plastične posude/ladice
Plastika se koristi u širokom spektru proizvoda, od svemirskih brodova do spajalica. Brojni tradicionalni materijali, poput drveta, kože, stakla, keramike i tako dalje, već su zamijenjeni plastikom.

Ambalaža od plastične kutije ima brojne prednosti u kojima se mogu reciklirati i općenito su puno trajnija od kartonskih kutija. Nepropusne plastične posude za ambalažu mogu pomoći u očuvanju kvalitete hrane i uklanjanju problema s onečišćenjem. Plastična ambalaža se također ne lomi lako i može se čuvati s hranom pod ekstremnim uvjetima.

Još jedan razlog zašto je plastika popularan izbor za ambalažu jest njegova sposobnost prikazivanja proizvoda pod bilo kojim kutom bez nužnog otvaranja ambalaže. Također je fleksibilan, lagan i može se nanositi filmovima ili premazom za poboljšanje izgleda ambalaže

Kutije od valovitog kartona
Kutije od valovitog kartona jednostavno se odnose na ono što je uobičajeno poznato kao: Karton. Ove kutije su one koje mnogi vjerojatno smatraju 'kartonom' jer proizvode velike kutije za otpremu, cipele i odlaganje. Mnogi ljudi ne shvaćaju da valovite kutije također dolaze u različitim vrstama, ovisno o trajnosti i čvrstoći kutije. Međutim, prepoznavanje određenog valovitog materijala je jednostavno. Kako odrediti gradivo? Kroz svoj valoviti medij (poznat i kao žljebljenje). Prepoznavanje valovitog materijala jednostavno je. Sastoji se od najmanje 3 sloja papira, vanjske obloge, unutarnje obloge i valovitog medija (također poznatog kao kaneluriranje). Valoviti medij koji mu daje čvrstoću i krutost.

Od njih se može izrađivati ​​ambalaža različitih karakteristika, performansi i čvrstoće. Okvir se reže i presavija u različite veličine i oblike kako bi postala valovita ambalaža. Ostale primjene ambalaže od valovitog kartona uključuju maloprodajnu ambalažu, kutije za dostavu pizze, pakete male robe široke potrošnje itd.

DORA-PAK d.o.o.
    Adresa tvrtke:
    Šćitarjevska 44; 10000 ZAGREB, CROATIA

    Proizvodnja i logistika:
    Bani 69 A, 10010 ZAGREB, CROATIA

    Tel.: ++385-1-6623658
    Fax:++385-1-6623657
    Mobilni tel.: ++385-98-317846;
   (098) 267-806
    E-mail: mail@dora-pak.hr  ;
                info@dora- pak.hr

Website: www.dora-pak.hr

Vijesti i ažuriranja

Predbilježite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti DORA-PAK d.o.o.
Predbilježba

Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se izvode na osobnim podacima, bilo automatizirani ili neautomatizirani, kao što su prikupljanje, snimanje, organiziranje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, pregled, korištenje, otkrivanje, prijenos, širenje ili objavljivanje na drugi način dostupno, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.


Politika se odnosi na sve usluge DORA-PAK d.o.o. koje uključuju aktivnosti obrade osobnih podataka u kojima DORA-PAK d.o.o. voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka (Uredba Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka dostupna na: http: //data.europa.eu/eli / reg / 2016/679 / oj

Processing of personal data is any process or set of procedures performed on personal data, whether automated or non-automated, such as collecting, recording,

Izrada tvrtke ©DORA-PAK d.o.o. ; Sva prava pridržana.